Recepty

Recepty > polévky > ovesná polévka s česnekem

Ovesná polévka s česnekem

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 a 1/4 litru vody, 50 g ovesných vloček, 40 g hladké mouky, 60 g tuku, sůl, 100 g kořenové zeleniny, špetka sušených hub, majoránka, 2-3 stroužky česneku, lžička sladké papriky, perželka

Recept na přípravu:

Houby předem na několik hodin namočíme. Na 50 g tuku osmahne mouku s vločkami, zalijeme vodou, rozšleháme, osolíme, přidáme houby i s tekutinou, nastrouhanou zeleninu a dobře povaříme. Polévku okořeníme česnekem utřeným se solí a rozemnutou majoránkou. Ve zbylém tuku rozpustíme papriku a vlijeme do hotové polévky. Při podávání sypeme petrželkou.

Další recepty:
Žampionová polévka se zeleninou do které přidáme kostičky usmažené houbové omelety.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Žampionový krém dochutíme solí a pepřem.
Špenátová polévka z mraženého špenátu s prolisovaným česnekem.
Koprová kulajda do nějž vmícháme pokrájená vejce.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Krémová zelňačka se smetanou.
Pikantní zelňačka s brambory.
Uzená polévka s rýží s brambory a zeleninou.
Ovesná polévka se sýrem

Recepty
Motto

Ovesná polévka s česnekem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.