Recepty > polévky > ovesná polévka s droždím
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 a 1/4 l vody, 60 g vloček, 100 g kořenové zeleniny, 1/2 cibule, 30 g másla, 40 g droždí, žloutek, sůl, petrželka
Recept na přípravu:
Ovesné vločky zalijeme osolenou vodou a dáme vařit. Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, očištěnou, na nudličky nastrouhanou zeleninu, přidáme rozdrobené droždí a smažime tak dlouho, až začne pěkně vonět. Potom je přidáme do polévky a vaříme, až je zelenina měkká. V troše studené vody rozkvedláme žloutek a vlijeme do polévky. Prohřejeme, ale už nevaříme. Polévku sypeme petrželkou.
Další recepty:
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Krémová zelňačka se smetanou.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Koprová kulajda do nějž vmícháme pokrájená vejce.
Špenátová polévka z mraženého špenátu s prolisovaným česnekem.
Uzená polévka s rýží s brambory a zeleninou.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Pikantní zelňačka s brambory.
Žampionová polévka se zeleninou do které přidáme kostičky usmažené houbové omelety.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Žampionový krém dochutíme solí a pepřem.
Ovesná polévka se sýrem
Ovesná polévka s droždím má své chuťové kouzlo.