Recepty

Recepty > polévky > ovesná polévka s kořenovou zeleninou

Ovesná polévka s kořenovou zeleninou

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 a 1/4 litru vody, 60 g vloček, 100 g kořenové zeleniny, sůl, 1 žloutek nebo 30 g sýra, muškátový květ, petrželka, citronová šťáva, 40 g másla

Recept na přípravu:

Vločky a očištěnou na nudličky nastrouhanou zeleninu dáme vařit do osolené vody. Když je vše měkké, polévku prolisujeme, okořeníme muškátovým květem. Přidáme žloutek rozmíchaný v trošce studené vody. Vynecháme - li žloutek, rozdělíme do talířů strouhaný sýr a zalijeme polévkou, do které jsme přidali máslo a petrželku. Podle chuti polévku zakapeme citrónovou šťávou. Jakovložku můžeme přidat osmaženou žemli.

Další recepty:
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Žampionový krém dochutíme solí a pepřem.
Žampionová polévka se zeleninou do které přidáme kostičky usmažené houbové omelety.
Špenátová polévka z mraženého špenátu s prolisovaným česnekem.
Koprová kulajda do nějž vmícháme pokrájená vejce.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Krémová zelňačka se smetanou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Pikantní zelňačka s brambory.
Uzená polévka s rýží s brambory a zeleninou.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Ovesná polévka se sýrem

Recepty
Motto

Ovesná polévka s kořenovou zeleninou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.