Recepty > polévky > ovesná polévka s květákem
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 a 1/4 litru vody, 60 g vloček, sůl, 1 malý květák, 20 g másla, 1/8 litru mléka, 1 žloutek, petrželka
Recept na přípravu:
V osolené vodě uvaříme doměkka květák. Zavaříme vločky, uvaříme doměkka a prolisujeme. Žloutek rozmícháme ve studeném mléce, vlijeme do polévky, přidáme máslo a na růžičky rozebraný květák, polévku podle chuti přisolíme a prohřejeme, ale už nevaříme aby se žloutek nesrazil. Při podávání sypeme petrželkou.
Další recepty:
Uzená polévka s rýží s brambory a zeleninou.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Pikantní zelňačka s brambory.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Žampionová polévka se zeleninou do které přidáme kostičky usmažené houbové omelety.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Žampionový krém dochutíme solí a pepřem.
Špenátová polévka z mraženého špenátu s prolisovaným česnekem.
Koprová kulajda do nějž vmícháme pokrájená vejce.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Krémová zelňačka se smetanou.
Ovesná polévka se sýrem
Ovesná polévka s květákem má své chuťové kouzlo.