Recepty > polévky > ovesná polévka s mlékem
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/4 l mléka, 60 g vloček, 30 g másla, sůl, petrželka
Recept na přípravu:
Vločky zavaříme do vroucího osoleného mléka a vaříme do změknutí. Prolisujeme, zjemníme máslem a okořeníme petrželkou. Vločky můžeme také uvařit ve vodě a po uvaření přidat potřebné množství mléka.
Další recepty:
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Uzená polévka s rýží s brambory a zeleninou.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Žampionový krém dochutíme solí a pepřem.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Krémová zelňačka se smetanou.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Koprová kulajda do nějž vmícháme pokrájená vejce.
Špenátová polévka z mraženého špenátu s prolisovaným česnekem.
Pikantní zelňačka s brambory.
Žampionová polévka se zeleninou do které přidáme kostičky usmažené houbové omelety.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Ovesná polévka se sýrem
Ovesná polévka s mlékem má své chuťové kouzlo.