Recepty

Recepty > polévky > ovesná polévka s mrkví

Ovesná polévka s mrkví

Suroviny potřebné pro přípravu:

2-3 větší mrkve, plátek másla, malý kousek celeru, zelená cibulová nať, 2 hrsti ovesných vloček, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, zelenový vývar, 1 menší cibulka

Recept na přípravu:

Na rozehřátém másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku, pak přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer a necháme opéct, až mrkev pustí barvu. Poté přidáme na plátky nakrájenou zelenou cibulku a česnek, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem nebo vodou. Osolíme, opepříme, nakonec stačí přihodit ovesné vločky a nechat asi 20 minut povařit. Při podávání ozdobíme zelenými bylinkami.

Další recepty:
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Fazolačka z bílých fazolí a špetkou majoránky.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Rybí polévka z tresky s kořenovou zeleninou a vejcem.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny ke které vmícháme pažitku.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Kulajda s koprem a houbami chutná s pečivem.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Švýcarská sýrová polévka se slaninou s cibulí.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Bramborová polévka s koprem a vejci.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Dršťková polévka z ovesných vloček s česnekem a mrkví.
Sýrová polévka se zeleninou

Recepty
Motto

Ovesná polévka s mrkví přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.