Recepty

Recepty > polévky > ovesná polévka z vloček

Ovesná polévka z vloček

Suroviny potřebné pro přípravu:

hrnek přebraných ovesných vloček, lžíce slunečnicového oleje, zelená petrželka a pažitka, středně velká mrkev, brambor, trocha libečku (nebo polévkové koření), lžíce potravinářské vlákniny, sůl

Recept na přípravu:

Do litru vody dáme vařit oloupaný a nakrájený brambor, očištěnou a nakrájenou mrkev a potravinářskou vlákninu (lze vypustit). Když je brambor měkký, přidáme ovesné vločky, olej a vaříme asi minutu. Při podávání do ovesné polévky na talíři přidáme nadrobno posekanou pažitku, petrželovou nať, libeček (nebo polévkové koření) a vše případně podle chuti osolíme.

Další recepty:
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Rybí polévka z tresky s kořenovou zeleninou a vejcem.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny ke které vmícháme pažitku.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Kulajda s koprem a houbami chutná s pečivem.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Švýcarská sýrová polévka se slaninou s cibulí.
Rybí placičky osmažíme.
Bramborová polévka s koprem a vejci.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Dršťková polévka z ovesných vloček s česnekem a mrkví.
Fazolačka z bílých fazolí a špetkou majoránky.
Sýrová polévka se zeleninou

Recepty
Motto

Ovesná polévka z vloček přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.