Recepty > moučníky a dezerty > ovesné karbanátky se zeleninou
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g kapusty nebo polovina kapusty a polovina květáku, 100 g ovesných vloček, sůl, 20 g tuku, 1/2 cibule, 100 g čerstvých hub, česnek, 1 vejce, strouhanka, na obalení hladká mouka, vejce a strouhanka, tuk na smažení
Recept na přípravu:
Vločky uvaříme ve vodě na kaši a necháme prochladnout. Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě, scedíme, umeleme a přidáme ke kaši. Na tuku osmahneme cibulku a udusíme očištěné, na plátky nakrájené houby. Přidáme rovněž ke kaši, olořeníme česnekem utřeným se solí, spojíme vejcem a podle potřeby zahustíme strouhankou. Formujeme karbenátky, obalujeme v mouce, vejci a strouhance a smažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme s bramorovou kaší a salátem.
Další recepty:
Pizza těsto pečeme do zlatava 20-25 minut.
Kukuřičná polévka do které vlijeme šlehačku.
Chlebové placky na grilu podávejte potřené olejem.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme.
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Chlebové placky opékáme na pánvi.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Karbanátky z ovesných vloček se zeleninou
Ovesné karbanátky se zeleninou vykouzlí na stole lahodnou chuť.