Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > ovesné lívance s jablky

Ovesné lívance s jablky

Suroviny potřebné pro přípravu:

180 g ovesných vloček, 1/2 litru mléka, 2 vejce, sůl, 3 jablka, tuk na smažení, skořicový cukr na posypání

Recept na přípravu:

Ovesné vločky zalijeme vroucím mlékem a necháme na půl hodiny nabobtnat. Přidáme sůl, vejce a podle potřeby ještě mléko. Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a vmícháme do těsta. Lijeme do vymazaného lívanečníku a pečeme po obou stranách dozlatova. Upečené obalujeme ve skořicovém cukru.

Další recepty:
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Pohanková polévka s houbami, přidáme namočené houby.
Ovesná polévka se sýrem posypaná zelenou petrželí.
Španělská omeleta s hráškem.
Hermelínová pomazánka do které přidáme trochu kečupu.
Nádivka do kuřete které upečeme.
Rýžová kaše s čokoládou.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Slaná pohanková kaše s rozškvařenou slaninou.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Ovesná kaše sladká

Recepty
Motto

Ovesné lívance s jablky vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.