Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > ovesné medvědí tlapky

Ovesné medvědí tlapky

Suroviny potřebné pro přípravu:

150 g hladké mouky, 1/4 balíčku prášku do pečiva, 60 g moučkového cukru, 50 g ovesných vloček, citrónová kůra, mletá skořice, hřebíček, 2 žloutky, 120 g másla, cukr s vanilkou na obalení

Recept na přípravu:

Na vál prosijeme mouku s práškem, přidáme cukr, na lžíci másla opražené a umleté vločky, kůru, mleté koření, rozdrobené máslo a se žloutky vypracujeme těsto. To vyválíme na váleček, ze kterého odkrarujeme kousky a lehce vtlačujeme do vymazaných formiček. Pečeme ve středně teplé troubě asi 10-15 minut. Ještě teplé tlapky vyklepneme a obalujeme v cukru.

Další recepty:
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Nádivka do kuřete které upečeme.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Ovesné lívance s jablky obalujeme ve skořicovém cukru.
Ovesná polévka se sýrem posypaná zelenou petrželí.
Trhanec s jablky položíme na talíř.
Hermelínová pomazánka do které přidáme trochu kečupu.
Rýžová kaše s čokoládou.
Slaná pohanková kaše s rozškvařenou slaninou.
Recept na borůvkový trhanec

Recepty
Motto

Ovesné medvědí tlapky vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.