Recepty > moučníky a dezerty > ovesný chléb s ořechem
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 šálek vlašských ořechů nahrubo nasekaných, 2 šálky celozrnné pšeničnné mouky, půl šálku ovesných vloček, půl lžičky jedlé sody, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička soli, 1 a půl šálku sojového mléka, půl šálku tofu, půl šálku medu, 2 lžíce oleje
Recept na přípravu:
Vlašské ořechy opečeme. Promícháme mouku, lžičku, jedlé sody, prášek do pečiva a sůl. Rozmixujeme sojové mléko, tofu a med, vytvoříme jemnou směs. Směs přidáme k mouce a promícháme. Přisypeme ořechy a opět promícháme. Formu vymažeme olejem a vlijeme těsto. Pečeme 45 minut až 60 minut. Upečen v momentě, kdy špejle po propíchnutí a vytažení čistá. Chléb po vychladnutí podáváme.
Další recepty:
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Kukuřičná polévka do které vlijeme šlehačku.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme.
Chlebové placky na grilu podávejte potřené olejem.
Chlebové placky opékáme na pánvi.
Pizza těsto pečeme do zlatava 20-25 minut.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Knedlíčky z droždí zaváříme 5-8 minut.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Žitný chléb z kvásku
Ovesný chléb s ořechem vykouzlí na stole lahodnou chuť.