Recepty > moučníky a dezerty > ovocná jogurtová zmrzlina
Suroviny potřebné pro přípravu:
2,5 dl šlehačky, 1 ztužovač, 2 bílé jogurty (celkem 3 dl), cukr podle chuti, 250g rozmačkaných jahod nebo rybízu
Recept na přípravu:
Ovoce smícháme s jogurtem a osladíme. Po částech lehce vmícháme ušlehanou šlehačku (ušleháme se ztužovačem) a dáme zmrazit. Během mrazení, je lepší občas vyndat a prošlehat, aby se nedělaly krystalky.
Další recepty:
Jahodová zmrzlina do formiček nebo mističek.
Jablečná dřeň rozmixovaná ručním mixérem.
Jahodová dřeň kterou dáme zmrazit.
Havana dort ozdobíe mletými lískovými ořechy.
Domácí zmrzlina bez přístroje polít čokoládovou polevou.
Domácí smetanová zmrzlina zmražená v mrazáku.
Banánový chlebíček s čokoládovou polevou.
Domácí zmrzlina z kysané smetany a ovoce.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Jablečný koláč na plech potřeme polevou.
Domácí ovocná dřeň kterou nechte zamrazit.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Jahodová polévka
Ovocná jogurtová zmrzlina vykouzlí v ústech lahodnou chuť.