Recepty > omáčky > ovocná omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 jablka, 2 hrušky, 12 švestek, 150 ml vody, špetka soli, špetka skořice, 100 ml zakysané smetany, 2 lžíce polohrubé mouky
Jak připravit tento recept:
Vypeckované švestky rozkrájíme na čtvrtinky. Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme. Vložíme do hrnce, přidáme koření, zalijeme vodou a povaříme 10 minut. Poté přidáme mouku rozmíchanou v zakysané smetaně, povaříme dalších 10 minut a ihned podáváme.
Další recepty:
dršťková polévka, jak udělat chilli omáčku, marináda na kuřecí maso, čínská polévka, chilli omáčka, vlámská olivová omáčka, francouzská pórková polévka, boloňská omáčka, dršťková polévka z hlívy ústřičné, andaluská omáčka, sambal oelek, omáčka puttanesca, medová marináda, pivní marináda, švestková omáčka
Dozvíte se zde, jak se vaří ovocná omáčka.