Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
500 g kuřecího nebo králičího masa či mořských plodů, 2 papriky různých barev, 2 rajčata, 1 cibule, 2 ks kořenové zeleniny nakrájené na plátky, 1 malé balení černých oliv, 1 plechovka sterilovaného hrášku nebo kukuřice, 1 sáček kořenící směsi Paella (můžeme nahradit směsí kurkumy, šafránu a papriky), 400 g kulaté rýže, 0,8 litru vývaru nebo bílého vína, sůl, mletý pepř, olivový olej, 2 citrony
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na kousky a orestujeme ho na rozehřátém olivovém oleji. Poté přidáme na proužky nakrájené papriky, na kousky nakrájená oloupaná rajčata, nahrubo pokrájenou cibuli, plátky kořenové zeleniny, černé olivy a sterilovaný hrášek nebo kukuřici. Necháme asi 2 minuty restovat, přidáme kořenící směs Paella, propranou rýži, vše promícháme a zalijeme vodou, vývarem nebo bílým vínem. Podle chuti osolíme a okořeníme pepřem a mletou paprikou. Za občasného promíchání přivedeme k mírnému varu a dusíme 5 minut pod pokličkou. Polohustou směs pak z hrnce přelijeme na zapékací misky a v troubě vyhřáté na teplotu 170 180 °C zapékáme přibližně 30 minut. Hotovou paellu postavíme doprostřed stolu, obložíme nakrájeným citronem a servírujeme na talíře.
Další jídla:
Kuře na paprice s omáčkou a knedlíkem.
Krůtí maso na kari koření podáváme s vařenou rýží.
Plněné vepřové řízky v trojobalu osmažíme dozlatova na oleji.
Kuřecí salát s ananasem vložíme do ledničky vychladit.
Kuře po orientálsku ke kterém přidáme také trochu kari koření.
Pikantní vepřové kotlety podáváme s brambory a zeleninovým salátem.
Obalované kuřecí kousky na paprice vložíme do rozehřátého oleje a usmažíme.
Kuře na paprice se smetanou která zjemní omáčku.
Krůtí medailonky ve špekovém kabátku ke kterým přimícháme nakrájenou petrželku.
Paella de Almeria s rýží.
Kuřecí plátky na kari zalijeme směsí.
Pikantní zelňačka
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm paella.