Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > palačinky pantáty a panímámy

Palačinky pantáty a panímámy

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 vejce nebo 2 žloutky, 30 g cukru, špetka soli, 1/2 litru mléka, 200 g hladké mouky, na pečení asi 50 g tuku, 200 g zavařeniny, vanilkový cukr

Recept na přípravu:

Vejce nebo žloutky, cukr, sůl a trochu mléka rozšleháme, střídavě přidáváme mouku a mléko a to vždy tak, abychom rozmíchali mouku v hustším těstě, které pak zředíme. Necháme chvíli odpočinout, pak pánev nahřejeme, vymažeme tukem a lijeme na ní naběračkou v tenké vrstvě těsto, které ještě pohybem pánve rozlijeme po jejím dně. Po opečení palačinku obrátíme a dopečeme i po druhé straně. Horké skládáme na sebe do mísy a zakryjeme poklicí, aby zůstaly teplé. Namažeme je zavařeninou, stočíme, pocukrujeme vanilkovým cukrem a podáváme.
Vynecháme-li zavařeninu, složíme palačinky jako šátečky na mísu, hodně je pocukrujeme a pokapeme citrónovou šťávou.

Další recepty:
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Ruský boršč dochutíme lžicí zakysané smetany.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Langoše smažíme.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Lívance podle tradičního receptu.
Vdolečky zdobíme povidly a zakysanou smetanou.
Omeleta z ovesných vloček

Recepty
Motto

Palačinky pantáty a panímámy vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.