Recepty > omáčky > pálivá omáčka z klobás
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 nožičky pikantní klobásy, 4 nožičky obyčejné klobásy, 6 větších brambor, 1 kelímek šlehačkové smetany, 1 kostka bujonu, sůl, pepř, 4-6 lžic hladké mouky, kari koření
Jak připravit tento recept:
Klobásy uvaříme ve vodě, poté vyndáme, necháme zchladnout a nakrájíme na kolečka. Do vody z klobás přidáme bujón a na kostky nakrájené brambory. Když jsou brambory uvařené, přidáme smetanu a mouku rozmíchanou ve vodě. Povaříme a přidáme nakrájené klobásy. Podle potřeby rozředíme vodou nebo mlékem a případně dochutíme solí a pepřem.
Další recepty:
Cuketa na kari s chilli.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Kuřecí kapsa se žampiony osmažená na rozehřátém oleji.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Kuřecí soté na kari s různě upravenými brambory.
Provensálská rajčata s vejci podáváme s chlebem.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Čatní z manga necháme vychladnout.
Bavorská svíčková které dodají chuť brusinky.
Úhoř na víně kterého podáváme s rýží.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Kotlety na šlehačce zapečené s kolečky brambor.
Zelňačka s klobásou k níž můžeme přidat cukr.
Omáčka na špagety z rajčat
Dozvíte se zde, jak se připravuje pálivá omáčka z klobás a recept na přípravu.