Recepty

Recepty > polévky > panádlová polévka

Panádlová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 starší žemle, kousek mrkve, celeru, petržele, cibule a kapusty, 1,25 litru vody, 2dl kysané smetany, 1 žloutek z vejce, 30g másla, sůl, masox, pažitka

Recept na přípravu:

Do části vody namočte žemle pokrájené na plátky a nechejte je dobře rozmáčet. Očištěnou zeleninu pokrájejte na kousky, zalijte vodou, přidejte sůl podle chuti a povařte čtvrt hodiny. Přidejte žemle, chvilku povařte za častého míchání, pak rozmixujte nebo prolisujte, přiveďte k varu, vmíchejte masox, sůl, smetanu rozkvedlanou se žloutkem a zahřejte téměř k varu, avšak již nevařte. Zjemněte mi máslem a při podávání posypte pokrájenou pažitkou.

Další recepty:
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s přílohou.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Pikantní česnečka s chlebem.
Krkonošské kyselo s uvařenými brambory.
Jitrnicová polévka do které přidáme uvařené kroupy.
Boršč s klobásou přelijeme zakysanou smetanou.
Dršťkovka z ovesných vloček kterou posypeme nasekanou pažitkou.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Kmínová polévka s noky z mouky ke které přidáme čerstvé máslo.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Houbová svíčková s kousky hřibovitých hub.
Kmínová polévka s vejci

Recepty
Motto

Panádlová polévka má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.