Recepty

Recepty > polévky > pantátova kulajda

Pantátova kulajda recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

5-6 velkých brambor, hrst sušených nebo 200 g čerstvých nakrájených hub, 2 nové koření, 2 bobkové listy, 2 kuličky pepře, kmín, 2 dcl mléka, 2 lžíce hladké mouky a 1/4 l smetany, 4 vejce, kopr

Recept na přípravu:

Brambory oloupeme, pokrájíme na kostky a dáme vařit do mírně osolené vody. Přidáme bobkový list, pepř, nové koření a kmín. V šálku mléka rozmícháme 2 vrchovaté lžíce hladké mouky - přilijeme k vroucí polévce a vaříme až jsou brambory téměř měkké. Přidáme buď odcezené nebo čerstvé houby. Povaříme. Stáhneme z ohně, přilijeme 1/4 l smetany, ochutíme octem, popřípadě ještě dosolíme a na závěr přidáme 2 lžíce čerstvě zmrazeného nebo sušeného kopru. Do každé porce můžeme přidat vařené nebo ztracené vejce.

Další recepty:
Staročeská zelňačka ze zelí.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Zeleninová polévka se svítkem nakrájeným na kolečka.
Hovězí Eintopf se zeleninou.
Houbová polévka se smetanou ozdobená petrželí.
Jemná brokolicová polévka ke které přidáme šlehačku pro zjemnění chuti.
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Zelňačka s klobásou do které můžeme přidat cukr.
Tradiční kulajda kterou podáváme s čerstvým pečivem.
Hovězí maso s křenem z pasty.
Babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.
Houbová kulajda

Recepty
Motto

Pantátova kulajda přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.