Recepty > polévky > paprikáška
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g vepřového masa, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 čerstvé nebo konzervované papriky, 1 dl smetany se 12% tuku, 1 lžička hladké mouky, 40 g polévkových těstovin, mletá červená paprika, sůl, pažitka, 1,5 litru vody
Recept na přípravu:
Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme maso nakrájené na kostičky, opečeme je za stálého míchání a dusíme pod pokličkou. Po vydušení do tuku je zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme mletou papriku a rajčatový protlak a mícháme, až se odděluje tuk. Zalijeme je vodou, rozmícháme, osolíme a vaříme. K téměř měkkému masu přidáme nakrájené papriky nebo kapie, po chvilce zavaříme těstoviny a uvaříme do měkka. Hotovou polévku zlepšíme smetanou, ohřejeme k varu a posypeme drobně nakrájenou pažitkou.
Další recepty:
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Gulášovka s párkem a bramborem.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Kotlíková gulášová polévka ze všeho, co dama najdeme.
Tradiční boršč je ozdobený zakysanou smetanou.
Česnekový oukrop s chlebem.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Pórková polévka s vajíčkem ozdobená nadrobno nasekanou petrželkou.
Pravý ruský boršč dochutíme octem a solí.
Rychlá gulášová zelňačka zalitá smetanou.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme drobně posekanou petrželkou.
Bramborový guláš se salámem vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky ze strouhanky.
Gulášovka s mletým masem
Paprikáška přináší na talíře svoji chuť.