Recepty > polévky > paprikášová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g vepřového masa (z plece, ramínka či kolena), 1 cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 čerstvé nebo konzervované papriky (kapie), 1 dl smetany se 12% tuku, 1 lžička hladké mouky, 40 g polévkových těstovin, mletá červená paprika, sůl, pažitka, 1,5 litru vody
Recept na přípravu:
Nadrobno pokrájenou cibuli zpěňte na oleji, přidejte maso pokrájené na kostičky, opečte je za stálého míchání a duste pod pokličkou. Po vydušení do tuku je zaprašte moukou, osmahněte, přidejte mletou papriku a rajčatový protlak a míchejte, až se oddělí tuk. Zalijte je vodou, rozmíchejte, osolte a vařte. K téměř měkkému masu přidejte pokrájené papriky (kapie), po chvilce zavařte těstoviny a uvařte doměkka. Hotovou polévku zlepšete smetanou, ohřejte k varu a posypte drobně pokrájenou pažitkou.
Další recepty:
Frankfurtská polévka s klobásou nakrájenou na kolečka.
Španělská česnečka se sýrem.
Chřestový krém krátce povaříme.
Játrový guláš připravíme na slanině.
Gulášová polévka z mletého hovězího masa s červenou paprikou.
Ruský boršč se zakysanou smetanou.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Moskevský boršč zjemníme kysanou smetanou.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Guláš z hovězího masa na víně zvolna vaříme, až je maso měkké.
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Mozečková polévka
Paprikášová polévka má své kouzlo.