Recepty > polévky > papriková česnečka
Suroviny potřebné pro přípravu:
7 brambor, 1,5 l vývaru nebo vody, sůl, 7 stroužků česneku, 1 lžička mleté červené papriky, mletý černý pepř, kostka hovězího bujónu, 1 lžíce másla nebo sádla, sekaná zelená pažitka nebo petrželka
Recept na přípravu:
Oloupané brambory nakrájíme na malé kostky, zalijeme vodou aby byly ponořené, osolíme a uvaříme. Pak scedíme, trochu brambor odebereme do hrnce, ve kterém budeme česnekačku dělat a vidličkou je dobře rozmícháme se 7 rozetřenými stroužky česneku, lžičkou sladké mleté červené papriky a mletým černým pepřem. Zalijeme je vroucím masovým vývarem nebo vývarem z bujónu, přidáme zbylé brambory a lžíci másla nebo sádla. Promícháme a podáváme sypané sekanou pažitkou nebo zelenou petrželkou.
Další recepty:
Houbová polévka na kyselo z čerstvých hub.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme zahuštěnou smetanu.
Kulajda s houbami a koprem do které přidáme jemně nasekaný kopr.
Frankfurtská polévka s párkem ochucená paprikou a pažitkou.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Valašská kyselica s brambory.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Oukrop z bramborového vývaru.
Krémová česnečka
Papriková česnečka má své chuťové kouzlo.