Recepty

Recepty > polévky > papriková polévka s vejcem

Papriková polévka s vejcem recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

20 dkg zelených paprik, 20 dkg brambor, cibule, mouka (hladká nebo polohrubá), máslo, 2 dl kysané smetany nebo acidofního mléka, 2 vejce, petrželka, mletá paprika, sůl

Recept na přípravu:

Brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme horkou vodou, osolíme a povaříme. V kastrolu zahřejeme máslo, přidáme cibuli, proužky zelených paprik a lehce osmažíme. Zasypeme mletou paprikou, zamícháme a přidáme k bramborům. Polévku zahustíme smetanou nebo mlékem, s rozmíchanou moukou a povaříme. Nakonec přidáme petrželku. Plátky vařených vajec dáme na talíř a zalijeme polévkou.

Další recepty:
Houbovka se smetanou a pečivem.
Falešná slepičí polévka do které zavaříme jemné nudličky.
Krémová česnečka s brambory.
Kuřecí nudličky s banánem a rýží jako přílohou.
Zeleninová polévka s houbami můžeme dochutit smetanou.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Koprovka s vejcem uvařeným natvrdo.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Jemná cibulačka do které přidáme mléko s rozšlehaným vejcem.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
Česnekový oukrop nalijeme na chléb.
Mléková polévka s rýží a kompotovaným ovocem.
Slovenská kapustnica do které nakrájíme klobásy.
Pažitková omáčka

Recepty
Motto

Papriková polévka s vejcem přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.