Recepty > polévky > papriková zelňačka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 sáček zakysaného zelí (400-500 g), 1 pár pikantnější klobásy, 2 střední cibule, 2 střední brambory, olej, koření sladká a pálivá paprika, mletý pepř, sůl, 1 kelímek zakysané smetany
Recept na přípravu:
Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, opečeme, zalijeme vodou a přidáme vodou propláchnuté zelí, nadrobno nakrájené brambory, osolíme, vaříme do měkka, zelňačku dochutíme kořením a přidáme zakysanou smetanu.
Další recepty:
Jihočeská bramboračka kterou dochutíme octem.
Zelňačka s klobásou do které můžeme přidat cukr.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Kulajda bez hub s nasekaným koprem.
Pravá jihočeská kulajda s nadrobno nasekaným koprem.
Rychlá čočkovka s česnekem.
Kroupová polévka s uzeným masem z uzených žeber.
Jemná bramborová polévka s mlékem.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Francouzská cibulová polévka kterou posypeme petrželovou natí.
Španělská česneková polévka s kostičkami z nakrájené a osmažené veky.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Smetanová omáčka na těstoviny
Papriková zelňačka přináší na české talíře svoji chuť.