Recepty > omáčky > paprikový dip
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 g pečené červené papriky, 4 lžíce majonézy, šťáva z poloviny citronu, snítka čerstvého tymiánu, cukr, sůl, pepř
Jak připravit tento recept:
Nejprve v troubě upečeme do měkka červenou papriku. Poté jí stáhneme slupku a odstraníme jádřince. Pečenou papriku spolu s majonézou a šťávou z citronu vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Dip dochutíme solí, cukrem, pepřem a nasekaným tymiánem.
Další recepty:
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Rajčatová polévka s bazalkou kterou ozdobíme šlehačkou.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Dip z lilku s libanonským chlebem.
Kuře s olivami které si pokrájíme na plátky.
Kuře pečené na lilku můžeme péci odkryté.
Dip z avokáda rozmixujeme.
Česneková omáčka k vařenému či uzenému masu.
Pikantní kuřecí guláš z nudliček kuřecího masa.
Rajčatový koláč podáváme horký s podmáslím nebo acidofilním mlékem.
Dip k masu necháme vychladit.
Pikantní zelňačka se smetanou.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Nivová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje paprikový dip a recept na přípravu.