Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > pařížská šlehačka

Pařížská šlehačka

Suroviny potřebné pro přípravu:

Na přípravu pařížské šlehačky budeme potřebovat: 250 ml smetany na šlehání (33% tuku), 100 g čokolády (70% kakaa)

Recept na přípravu:

Nejprve si rozpusťte čokoládu ve vodní lázni: nalámejte čokoládu do nádoby, kterou položte na hrnec s trochou vody (2 cm), přiveďte k varu, ale nevařte, nechte jen táhnout. Zalijte čokoládu částí smetany, tak aby byla téměř potopená a počkejte dokud se čokoláda nerozpustí.

Dobře promíchejte smetanu s čokoládou a když je směs hladká, přidejte zbývající část smetany, promíchejte a nechte vystydnout. Čokoládový krém je třeba nechat dobře vychladit než ho budete šlehat. Po vychlazení je smetana mnohem hustší.

Ušlehejte šlehačku, přičemž se držte pravidla, které platí i u obyčejné šlehačky a bílkového sněhu, šlehejte na co nejnižší výkon. Trvá to déle, ale tvoří se mnohem menší bublinky a sníh i šlehačka jsou tak pevnější a stabilnější.

Další recepty:
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Jahodové tvarohové knedlíky pocukrujeme a polijeme máslem.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Tvarohové řezy se zakysanou smetanou můžeme ozdobit čokoládou.
Cukrářské pařížské koule posypeme oříšky.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Banánový dort s karamelem ze salka.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Borůvkový krém podáváme jako dezert.
Kakaová buchta pečená na plechu.
Ledová káva se zmrzlinou dozdobená šlehačkou a grankem.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Recept na pařížské koule

Recepty
Motto

Pařížská šlehačka vykouzlí v ústech lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.