Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > pařížská šlehačka z mléka

Pařížská šlehačka z mléka

Suroviny potřebné pro přípravu:

200 ml čerstvého mléka, 125 g másla, 20 g kakaa, 30 g cukru krupice

Recept na přípravu:

Mléko přivedeme téměř k varu a v mixeru do něj po částech vmícháme povolené máslo rozkrájené na kousky. Mixujeme 2-3 minuty. Poté přidáme kakao smíchané s cukrem a už jen krátce protočíme. Po vychlazení v lednici lze smetanu ušlehat běžným způsobem.

Další recepty:
Cukrářské pařížské koule posypeme oříšky.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Banánový dort s karamelem ze salka.
Pařížská šlehačka šlehaná pomalu na co nejnižší výkon.
Tvarohové řezy se zakysanou smetanou můžeme ozdobit čokoládou.
Borůvkový krém podáváme jako dezert.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Jahodové tvarohové knedlíky pocukrujeme a polijeme máslem.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Kakaová buchta pečená na plechu.
Recept na pařížské koule

Recepty
Motto

Pařížská šlehačka z mléka vykouzlí v ústech lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.