Recepty > moučníky a dezerty > pařížská šlehačka z vysokoprocentní čokolády
Suroviny potřebné pro přípravu:
350 ml smetany, 30 g cukru, 50 g vysokoprocentní čokolády
Recept na přípravu:
Svaříme si 350 ml smetany spolu s 30 g cukru a 35 g kakaa. Po svaření necháme vychladnout a poté vložíme do ledničky. Následující den šlehačku vyšleháme a používáme ke zdobení dortů, dezertů a jiných sladkých pochoutek.
Další recepty:
Tvarohové řezy se zakysanou smetanou můžeme ozdobit čokoládou.
Borůvkový krém podáváme jako dezert.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Kakaová buchta pečená na plechu.
Cukrářské pařížské koule posypeme oříšky.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Banánový dort s karamelem ze salka.
Pařížská šlehačka šlehaná pomalu na co nejnižší výkon.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Jahodové tvarohové knedlíky pocukrujeme a polijeme máslem.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Pařížská šlehačka z mléka
Pařížská šlehačka z vysokoprocentní čokolády vykouzlí v ústech lahodnou chuť.