Recepty > kuře > pařížské drůbeží řízky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
2 plátky kuřecího masa, 1 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 dcl mléka, sůl, olej na smažení
Postup přípravy:
Řízky naklepeme a osolíme. Připravíme si těstíčko z mouky, vejce, mléka a trošky soli. Řízky v těstíčku namočíme a hned pozvolna smažíme dozlatova. Do těstíčka také můžete přidat lisovaný česnek či grilovací koření, řízečky získají pikantnější chuť.
Další jídla:
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí brambor i hub.
Kuře po orientálsku ke kterém přidáme také trochu kari koření.
Pikantní vepřové kotlety podáváme s brambory a zeleninovým salátem.
Kuře na paprice se smetanou která zjemní omáčku.
Krůtí maso na kari koření podáváme s vařenou rýží.
Kuře na paprice s omáčkou a knedlíkem.
Palačinky s masovou náplní ke kterým jako přílohu podáváme zeleninový salát.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Kuřecí řízky zapečené se sýrem podáváme s přílohami dle individuální chuti.
Palačinky podáváme naplněné libovolnou sladkou nebo slanou náplní.
Kuřecí řízky v jogurtu ze kterého připravíme marinádu.
Pikantní zelňačka
Recept, podle kterého je hračka připravit pařížské drůbeží řízky.