Recepty

Recepty > vánoční cukroví > pařížské koule

Recept na pařížské koule

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

200 g másla, 150 g mletých ořechů, 200 g moučkového cukru, 6 tatranek, kakao, džem

Postup přípravy:

Máslo a cukr utřeme, přidáme ořechy, kakao a trochu džemu, vmícháme rozdrcené nebo strouhané tatranky. Z takto připravené hmoty tvoříme koule, které obalujeme v mletých oříšcích.

Další recepty:
Vanilkové rohlíčky bez ořechů necháme dva týdny uležet.
Ruské ořechy slepujeme krémem.
Vanilkové rohlíčky s vlašskými ořechy.
Medová srdíčka ozdobíme bílou citronovou polevou.
Sněhové pusinky z bílků.
Ořechová vosí hnízda uchováváme v chladu.
Nepečená kokosová roláda z kokosu a citronové šťávy.
Mozartovy koule napíchneme na jehlice.
Pracny, vánoční cukroví potřebují proležet.
Plněné čokoládové košíčky ozdobíme ořechem.
Laskonky s ořechy

Recepty
Pařížské koule

Toto lahodné jídlo přináší recept na pařížské koule.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.