Recepty > vánoční cukroví > pařížské rohlíčky s pařížskou šlehačkou
Suroviny které budeme potřebovat pro přípravu tohoto receptu:
15 dkg vaječných bílků, 2 šlehačky, 20 dkg ořechů, 40 dkg cukru krystal, kakao, 15 dkg hořké čokolády, čokoládová poleva
Postup přípravy:
Vaječné bílky vyšleháme důkladně s cukrem nad parou, až se cukr rozpustí. Poté šleháme chvíli na sucho a přidáme ořechy a kakao. Na plech vyložený papírem vytvoříme rohlíčky a sušíme v troubě vyhřáté na 140-150°C.
Šlehačka: šlehačku uvaříme s čokoládou, necháme vychladnout a vložíme do druhého dne do lednice. Druhý den ji důkladně vyšleháme, nastříkáme na rohlíčky a uložíme na cca hodinu do lednice. Poté je máčíme v čokoládové polevě.
Další recepty:
Slepované vánoční cukroví s kávovou náplní ozdobíme bílou čokoládou.
Křehké vanilkové rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového cukru s vanilkou.
Čokoládové kostky připravíme ve vodní lázni.
Ruské ořechy slepujeme krémem vyšlehaným z másla a salka.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova.
Pařížské koule obalujeme v mletých oříšcích.
Vosí hnízda s kokosem posadíme je na hnědé piškoty.
Sněhové pusinky z bílků spíše sušíme.
Sněhové pusinky s ořechy připravíme pomocí zdobícího sáčku.
Oříškové pusinky tvoříme pomocí lžičky.
Zapečené brambory se šlehačkou necháme v troubě roztéci.
Čokoládové hrudky s ořechy sušíme asi 35 minut.
Laskonky s ořechy slepujeme krémem.
Pařížské rohlíčky z bílků
Pařížské rohlíčky s pařížskou šlehačkou přináší na vánoční stoly recept na tuto pochoutku.