Recepty > vánoční cukroví > pařížské rohlíčky se strouhankou
Suroviny které budeme potřebovat pro přípravu tohoto receptu:
5 vaječných bílků, 4 polévkové lžíce strouhanky, 400 g cukru moučka, 250 g mletých vlašských ořechů, 3 slepičí vejce, 10 lžic cukru krupice, 3 lžíce holandského kakaa, 200 g rostliného tuku, 375 g másla, 200 g čokolády na vaření
Postup přípravy:
Nad párou vyšlehejte 5 vaječných bílků, postupně po lžících přidávejte cukr moučka a vyšlehejte tuhý sníh. Do vyšlehaného sněhu zlehka vmíchejte ořechy se strouhankou. Opatrně promíchejte. Takto připravenou hmotou naplňte mikrotenový sáček , s jehož pomocí vytvářejte na plech vyložený pečícím papírem rohlíčky, které poté pozvolna pečte v troubě vyhřáté na 140 °C. Ve vodní lázni vyšleheje 3 celá vejce s cukrem a kakaem. Ve větší míse vyšlehejte máslo, přidávejte vychladlou směs a vypracujte hladký krém. Upečené a vychladlé rohlíčky ozdobte krémem a poté každý polijte roztavenou čokoládou.
Další recepty:
Sněhové pusinky s ořechy připravíme pomocí zdobícího sáčku.
Ruské ořechy slepujeme krémem vyšlehaným z másla a salka.
Oříškové pusinky tvoříme pomocí lžičky.
Anýzky s mandlemi upečeme dozlatova.
Vosí hnízda s kokosem posadíme je na hnědé piškoty.
Slepované vánoční cukroví s kávovou náplní ozdobíme bílou čokoládou.
Čokoládové hrudky s ořechy sušíme asi 35 minut.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova.
Laskonky s ořechy slepujeme krémem.
Sněhové pusinky z bílků spíše sušíme.
Čokoládové kostky připravíme ve vodní lázni.
Pařížské koule obalujeme v mletých oříšcích.
Křehké vanilkové rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového cukru s vanilkou.
Vánoční cukroví pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky se strouhankou přináší na vánoční stoly recept na tuto pochoutku.