Recepty > vánoční cukroví > pařížské rohlíčky z bílků
Suroviny které budeme potřebovat pro přípravu tohoto receptu:
5 bílků, 20 dkg mletých vlašských ořechů, 40 dkg cukru krupice, 5 dkg hladké mouky
Krém: 6 vajec, 2 másla, 24 dkg cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 6 dkg holandského kakaa, čokoládová poleva
Postup přípravy:
Bílky vyšleháme s cukrem nad párou, po chvilce přidáme ořechy a šleháme po dobu 10-15 minut, poté přisypeme mouku.
Na papírem vyložený plech vytvoříme rohlíčky a pečeme (spíše sušíme) v troubě vyhřáté na teplotu 120-150°C.
Krém: Ve vodní lázni ušleháme vejce, oba dva cukry a holandské kakao, vychladlou směs poté vmícháme do 2 másel. Vzniklý krém nastříkáme na rohlíčky, dáme pořádně vychladit a namáčíme v čokoládové polevě.
Další recepty:
Anýzky s mandlemi upečeme dozlatova.
Vosí hnízda s kokosem posadíme je na hnědé piškoty.
Sněhové pusinky s ořechy připravíme pomocí zdobícího sáčku.
Slepované vánoční cukroví s kávovou náplní ozdobíme bílou čokoládou.
Čokoládové hrudky s ořechy sušíme asi 35 minut.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova.
Laskonky s ořechy slepujeme krémem.
Sněhové pusinky z bílků spíše sušíme.
Ruské ořechy slepujeme krémem vyšlehaným z másla a salka.
Čokoládové kostky připravíme ve vodní lázni.
Pařížské koule obalujeme v mletých oříšcích.
Křehké vanilkové rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového cukru s vanilkou.
Oříškové pusinky tvoříme pomocí lžičky.
Vánoční cukroví pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky z bílků přináší na vánoční stoly recept na tuto pochoutku.