Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > pařížský nepečený dort

Pařížský nepečený dort

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 balíčky piškotů
Hmota: 4 dl vody, 100g kakaa, 2 vejce, 1 máslo nebo Hera, 100g moučkového cukru
máslo na vymazání a mleté ořechy na vysypání dortové formy a šlehačka na ozdobu

Recept na přípravu:

Svaříme vodu, kakao a vejce, mícháme do zhoustnutí, odstavíme a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáváme kakaovou hmotu a vyšleháme krém. Poté lehce vmícháme piškoty a hmotu přendáme do formy. Necháme do druhého dne ztuhnout v lednici, ozdobíme šlehačkou a podáváme.

Další recepty:
Banánový dort s karamelem ze salka.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Borůvkový krém podáváme jako dezert.
Tvarohové řezy se zakysanou smetanou ůžeme ozdobit čokoládou.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Kakaová buchta pečená na plechu.
Ledová káva se zmrzlinou dozdobená šlehačkou a grankem.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Dort sacher s jablky zdobíme šlehačkou.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Jahodové tvarohové knedlíky pocukrujeme a polijeme máslem.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Recept na pařížské koule

Recepty
Motto

Pařížský nepečený dort vykouzlí v ústech lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.