Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > párky v křupavém kabátku

Párky v křupavém kabátku

Suroviny potřebné pro přípravu:

200 g brambor, 200g hladké mouky, 100 g tuku na pečení, jemné párky, 1 vejce, 1 lžička prášku do pečiva, mouka na vál, žloutek na potření, drcený kmín na posypání

Recept na přípravu:

Uvařené, vychladlé brambory nastrouháme, přidáme mouku, prášek do pečiva, vejce a tuk. Vypracujeme těsto. Rozválíme na plát a krájíme na proužky široké asi 2-3cm. Do každého proužku těsta zabalíme nožičku párku, potřeme žloutkem a posypeme drceným kmínem. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a ve vyhřáté troubě pečeme do zrůžovění. Párky jsou dobré teplé i studené, s hořčicí i kečupem.

Další recepty:
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Karamelový dort podélně rozkrojíme.
Borůvkový koláč s tvarohem pečeme do zlatova.
Nepečený borůvkový dort můžeme ozdobit šlehačkou.
Muffiny s kousky čokolády, da jsou hotové, vyzkoušíme špejlí.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Slané muffiny se sýrem pečeme dorůžova.
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Oříšková piškotová roláda kterou posypeme nastrouhanou čokoládu a zavineme.
Slané muffiny podáváme nejlépe ještě teplé.
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta dozdobíme šlehačkou.
Ořechová bábovka se žloutky.
Jahodové knedlíky z hladké mouky podáváme se smetanou a cukrem.
Slané muffiny se šunkou

Recepty
Motto

Párky v křupavém kabátku umí vykouzlit na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.