Recepty > kuře > párky v kuřecích plátcích
Potřebné suroviny:
4 párky, 4 plátky kuřecího masa, sůl, pepř, koření dle chuti, plnotučná hořčice, olej
Postup přípravy:
Kuřecí maso naklapeme, osolíme, opepříme a okořeníme dle chuti. Párek nakrojíme, jako když děláme špekáčky a zamotáme ho do kuřecích prsou. Vložíme do pekáčku vytřeného olejem, na kuřecí maso dáme hořčici. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C cca 10 minut. Lze použít v létě i na gril. Podáváme s na různé způsoby upravenými brambory.
Další jídla:
Drůbeží játra na cibulce podáváme s bramborem či hranolky.
Kachní stehna se zelím pečeme za průběžného polévání.
Játra na cibulce podáváme s rýží.
Kuřecí směs s rýží podáváme posypanou strouhaným sýrem.
Bramboračka s párkem kterou dochutíme několika kapkami octa.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Kuřecí stehna na zelí pečeme, až se udělalá křupavá kůrčička.
Kuřecí řízky se šunkou a sýrem osmažíme v rozehřátém oleji dozlatova.
Španělská omeleta vlijeme na rozehřátý olej.
Kuře na paprice s mlékem procedíme přes jemný cedník.
Kuře na paprice se smetanou jehož chuť doplní kompot.
Fazolky na smetaně s hovězím masem
Recept na přípravu jídla párky v kuřecích plátcích.