Recepty > kuře > parmezánové kuře s penne
Potřebné suroviny:
3 šálky strouhaného parmezánu
500 g těstovin penne
4 poloviny kuřecích prsou bez kůže a kostí
2 rajčatové protlaky
3 lehce prošlehané vaječné bílky
1 plechovka rajčatové omáčky
2 plechovky rajčat nakrájených na kostky
1 balení čerstvých žampionů
1 lžičky nahrubo nakrájené chilli papričky
1 balení čerstvého špenátu
Postup přípravy:
Troubu si vyhřejeme na teplotu 200°C. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem. Do mělké misky nasypeme 2 šálky parmezánu. Do velkého hrnce nalijeme vodu, kterou zlehka osolíme a přivedeme k varu. jakmile se voda začne vařit, přidáme penne, zamícháme a opět přivedeme k varu. Těstoviny vaříme za občasného míchání bez pokličky, dokud se těstoviny důkladně neuvaří, ale přesto budou pevné na skus. Necháme důkladně okapat. Kuřecí prsa obalíme v bílcích. Po obou stranách přimáčkneme do parmezánu v mělké misce, aby se obalila. Zlehka zmáčkneme mezi dlaněmi, aby neopadával žádny sýr. Kuřecí maso umístíme na připravený pečící plech a pečeme ve vyhřáté troubě, až přestanou být růžová a začne vytékat bezbarvá šťáva (trvá to asi 18 minut). Mezitím ve velkém hrnci na mírném ohni ohřejeme rajčatovou omáčku, rajčata nakrájená na kostky, rajčatový protlak a nahrubo nakrájené chilli. Necháme probublávat. Nad středním plamenem ve velké pánvi asi 5 minut smažíme žampiony nakrájené na plátky a špenát, dokud nezměknou a vmícháme do omáčky. Penne nasypeme do servírovací mísy, kuřecí prsa nakrájíme na plátky a položíme je na těstoviny. Těstoviny a maso přelijeme omáčkou a posypeme zbývajícím šálkem parmezánu.
Další jídla:
Nadívaná kachna s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Marinované kuře podáváme s rýží či bramborem.
Pečená kuřecí stehýnka přelitá výpekem s vařenými brambory.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Nadívaná holoubata upečeme ve vyhřáté troubě.
Nakládaný balkánský sýr dáme do chladničky odležet.
Marinovaná kuřecí křídla vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme.
Holandský řízek smažíme na oleji.
Pečená husa s bílým zelím a houskovým knedlíkem.
Kuřecí medailonky podáváme s chlebem.
Drůbeží čína s těstovinami ze kterých vytvoříme věneček.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Provensálské kuře podáváme s hranolky nebo rýží.
Čína z kuřecího masa
Recept na přípravu jídla parmezánové kuře s penne přináší na talíř inspiraci.