Recepty > kuře > pašerácké kuřecí kousky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
600 g kuřecích stehenních řízků, 100 g anglické slaniny, 2 cibule, směs koření pašerák, sůl
Postup přípravy:
Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na menší kousky, okořeníme kořenící směsí pašerák a osolíme. Na dno pekáčku poklademe kousky anglické slaniny, na které položíme připravené kuřecí maso. Cibuli nakrájíme na proužky a zasypeme jí kuře. Podlijeme trochou vody a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C. V průběhu pečení kuřecí maso občas otočíme. Pečeme přibližně hodinu a upečené kuřecí kousky podáváme s vařeným bramborem či rýží.
Další jídla:
Kuřecí řízky zapečené se sýrem podáváme s přílohami dle individuální chuti.
Palačinky podáváme naplněné libovolnou sladkou nebo slanou náplní.
Palačinky s masovou náplní ke kterým jako přílohu podáváme zeleninový salát.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí brambor i hub.
Kuře po orientálsku ke kterém přidáme také trochu kari koření.
Kuřecí kousky na smetaně zapečené s brambory.
Kuře na paprice se smetanou která zjemní omáčku.
Krůtí maso na kari koření podáváme s vařenou rýží.
Kuře na paprice s omáčkou a knedlíkem.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Kuřecí řízky v jogurtu ze kterého připravíme marinádu.
Pikantní zelňačka
Recept, podle kterého je hračka připravit pašerácké kuřecí kousky.