Recepty

Recepty > kuře > paštika z drůbežích jater, hovězího a vepřového masa

Paštika z drůbežích jater, hovězího a vepřového masa

Potřebné suroviny:

500 g drůbežích jater, 250 g hovězího masa předního, 250 g vepřového bůčku, 100 g cibule, 4 vejce, 5 g soli, 2 lžičky paštikového koření, 1/6 litru drůbežího vývaru nebo vývaru z poloviny kostky slepičího bujonu, 2 rohlíky, 50 g slaniny

Postup přípravy:

Umytá a odblaněná játra dvakrát umeleme na masovém mlýnku, stejně umeleme také hovězí maso bez tuku, vepřový bůček a oloupanou cibuli. Vše vložíme do mísy, doplníme celými vejci, solí, jemně umletým nebo tlučeným kořením a vývarem. Paštikovou formu nebo varnou skleněnou nebo porcelánovou formu vyložíme tenkými plátky slaniny, připravenou míšeninu rozestřeme na slaninu, tenkými plátky slaniny také přikryjeme a ještě pokryjeme alobalem a dobře uzavřeme. Takto připravenou paštiku vložíme do nádoby s horkou vodou a upravujeme buď v troubě, nebo na sporáku ve vodní lázni. Paštika potřebuje pro tepelné zpracování nejméně 1 hodinu varu. Pak ji necháme vychladnout, dáme do chladničky a teprve dobře prochlazenou vyklopíme, nakrájíme na plátky. Dáváme ji buď na chléb nebo ji obkládáme nakládanou zeleninou.

Míšeninu můžeme nastavit tím, že rohlíky nakrájíme na kolečka, zalijeme vývarem a když dobře změknou, vše důkladně promícháme se základem. Paštika nastavená rohlíky se hodí pro rychlejší spotřebu.

Další jídla:
Rybí pěna ze šprotů na chleba.
Hermelínová pomazánka se salámem a vejci.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečená krůtí stehna recept na přípravu.
Marinované kuře s bramborem.
Drůbeží rizoto z dlouhozrnné rýže.
Kuřecí játrová paštika zabalená do alobalu.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Křenová pěna kterou naplníme do kelímků.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Hovězí játrová paštika

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla paštika z drůbežích jater, hovězího a vepřového masa přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.