Recepty > kuře > paštika z husích jater
Potřebné suroviny:
250 g husích jater, 300 g mletého vepřového masa, 2 celá vejce, sůl, 2 lžičky paštikového koření, tj. pepř, majoránka, hřebíček, muškátový oříšek, tymián, 250 ml mléka, 50 g slaniny na vymazání formy
Postup přípravy:
Játra umeleme nejlépe dvakrát na masovém strojku, přidáme i umleté maso, vejce, sůl a mletý pepř, majoránku, tlučený hřebíček a tymián, nastrouhaný muškátový oříšek a s mlékem hodně do hladka vymícháme v míse vařečkou. Naplníme do chlebíčkové formy, kterou předem vymažeme rozpuštěnou slaninou a přikryjeme alobalem. Dáme do středně vyhřáté trouby asi na 1-1 a půl hodiny péci. Upečenou paštiku vyjmeme, necháme vychladnout, vyklopíme a krájíme na plátky.
Další jídla:
Kuřecí játrová paštika zabalená do alobalu.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Drůbeží rizoto z dlouhozrnné rýže.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Marinované kuře s bramborem.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Křenová pěna kterou naplníme do kelímků.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Hermelínová pomazánka se salámem a vejci.
Pečená krůtí stehna recept na přípravu.
Rybí pěna ze šprotů na chleba.
Hovězí játrová paštika
Recept na přípravu jídla paštika z husích jater přináší na talíř svoji chuť.