Recepty > kuře > paštika z husích jater se šunkou
Potřebné suroviny:
250 g husích jater, 150 g vepřového masa, 100 g šunky nebo uzeného masa, 2 lžíce vína, 2 vejce, sůl, 1 lžička pepře, hřebíčku, tymiánu, muškátového oříšku, 1/8 l vývaru z drůbeže, 50 g slaniny na formu
Postup přípravy:
Odblaněná játra i nakrájené maso a šunku nejméně dvakrát umeleme na masovém mlýnku, přidáme víno, vejce, tlučené koření a nastrouhaný muškátový oříšek. Podle potřeby zředíme vývarem a dobře v míse vařečkou promícháme. Pudinkovou nebo varnou skleněnou formu dobře vymažeme vyškvařenou slaninou. Necháme ji ztuhnout a teprve potom formu plníme připravenou náplní. Paštiku vaříme přikrytou 1 a 1 hodiny ve vodní lázni. Pak vyjmeme, necháme vychladnout, vyklopíme a nakrájíme na tenké plátky. Podáváme na chlebu nebo míse ozdobené citronem, okurkou, paštičkami z listového těsta, brusinkami...
Další jídla:
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečená krůtí stehna recept na přípravu.
Marinované kuře s bramborem.
Drůbeží rizoto z dlouhozrnné rýže.
Rybí pěna ze šprotů na chleba.
Kuřecí játrová paštika zabalená do alobalu.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Křenová pěna kterou naplníme do kelímků.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Hermelínová pomazánka se salámem a vejci.
Hovězí játrová paštika
Recept na přípravu jídla paštika z husích jater se šunkou přináší na talíř svoji chuť.