Recepty > kuře > paštika z pečeného kuřete
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
400 g pečeného kuřecího masa, kuřecí játra, 250 g vepřového plecka, 120 g bílého toustového chleba, 2 vejce, mletý pepř, sůl, strouhaný muškátový oříšek, olej, alobal
Postup přípravy:
Pečené kuřecí maso, játra, vepřové plecko a toustový chléb umeleme, přidáme vejce, pepř, sůl a špetku muškátového oříšku a řádně promícháme. Vzniklou směs vložíme do olejem vymazané hranaté formy na pečení a zakryjeme alobalem. Formu postavíme do pekáče s horkou vodou a pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 180 °C dvě hodiny. Paštiku necháme ve formě vychladnout, poté ji vyklopíme a zabalíme do alobalu.
Další jídla:
Kuře na kari dochutíme solí.
Vepřové plátky na žampionech podáváme s brambory.
Selský řízek smažíme na mírném ohni dozlatova.
Kuře na česneku pečeme v předem vyhřáté troubě.
Drůbeží játrová paštika se lžicí roztopeného másla.
Kuřecí kapsa se žampiony a vhodnou přílohou.
Kuřecí plátky s cuketou a omáčkou.
Kuřecí játrová paštika kterou zabalíme do alobalu, aby neokorala.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Kari rizoto zahušťujeme solamylem.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny se šunkou nebo vídeňským párkem.
Kuřecí řízky v jogurtu
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo paštika z pečeného kuřete.