Recepty > polévky > pastiňáková polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
5 pastiňáků, 1 cibule, 50 g másla, 1 lžíce medu, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 bobkový list, 1 lžíce oloupaného nastrouhaného jablka, čerstvě nadrcený pepř, sůl
Recept na přípravu:
V hrnci si rozpálíme máslo a na něm do lehce zlatova osmažíme na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostku nakrájený pastiňák, jemně opepříme, osolíme a za občasného promíchání smažíme dalších 5 minut. Přidáme dvě sklenice vody, zeleninový bujón, bobkový list, med, jablko a vaříme půl hodiny. Po uplynutí tohoto času vylovíme bobkový lístek a dohladka rozmixujeme.
Další recepty:
Španělská česnečka se zelenou petrželkou.
Hrachová polévka ze sáčku s uzeninou.
Gulášovka s párkem nahrubo nastrouhaným.
Koprová kulajda - brambory nakrájíme na kostičky.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme.
Gulášovka z kotrče kterou provaříme dvacet minut.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Chřestová omáčka kterou podáváme s těstovinami.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Chřestová polévka z bílého chřestu ozdobená lístky čerstvého tymiánu.
Plněná hovězí roláda žampiony a vejcem.
Gulášová polévka z hovězího masa
Pastiňáková polévka má své kouzlo.