Recepty > kuře > pavlovické řízky
Potřebné suroviny:
400 g kuřecích řízků, 3 vejce, 150 g strouhaného sýra, 3 lžíce hladké mouky, olej na smažení
Postup přípravy:
Kuřecí řízky překrojíme na 2-3 menší řízečky, mírně naklepeme a osolíme. Z vajec a strouhaného sýra si připravíme těstíčko, řízečky z jedné strany obalíme v hladké mouce a na ni dáme kopeček těstíčka. Sýrem vložíme do rozpáleného oleje a smažíme, až sýr zrůžoví. Pak obrátíme a dosmažíme do růžova i druhou stranu.
Další jídla:
Nadívaná kachna s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Nadívaná holoubata upečeme ve vyhřáté troubě.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Nakládaný balkánský sýr dáme do chladničky odležet.
Drůbeží čína s těstovinami ze kterých vytvoříme věneček.
Provensálské kuře podáváme s hranolky nebo rýží.
Marinované kuře podáváme s rýží či bramborem.
Pečená kuřecí stehýnka přelitá výpekem s vařenými brambory.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Marinovaná kuřecí křídla vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme.
Holandský řízek smažíme na oleji.
Pečená husa s bílým zelím a houskovým knedlíkem.
Kuřecí medailonky podáváme s chlebem.
Čína z kuřecího masa
Recept na přípravu jídla pavlovické řízky přináší na talíř inspiraci.