Recepty

Recepty > kuře > pečená husa na česneku

Pečená husa na česneku

Potřebné suroviny:

1 kachna, 4 stroužky česneku, sůl, 3 lžíce oleje, 1 lžička mleté červené papriky, drůbeží vývar

Postup přípravy:

Očištěnou a omytou kachnu osolíme a potřeme rozetřeným česnekem. Mletou červenou papriku rozmícháme se lžicí oleje a touto směsí potřeme kachnu. Zbylé dvě lžíce oleje rozehřejeme v pekáči, kachnu na něm zprudka opečeme ze všech stran, podlijeme trochou vývaru a upečeme ve vyhřáté troubě doměkka. Během pečení podléváme podle potřeby vývarem nebo vodou a kachnu potíráme paprikovým olejem.

Další jídla:
Kuřecí medailonky podáváme s chlebem.
Holandský řízek smažíme na oleji.
Marinovaná kuřecí křídla vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme.
Nadívaná holoubata upečeme ve vyhřáté troubě.
Marinované kuře podáváme s rýží či bramborem.
Pečená husa s bílým zelím a houskovým knedlíkem.
Pečená kuřecí stehýnka přelitá výpekem s vařenými brambory.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Provensálské kuře podáváme s hranolky nebo rýží.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Nadívaná kachna s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Kyselé zelí na sladko podáváme s knedlíkem a masem.
Drůbeží čína s těstovinami ze kterých vytvoříme věneček.
Recept na hovězí na česneku

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla pečená husa na česneku přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.