Recepty > kuře > pečená husa plněná kysaným zelím a jablky
Potřebné suroviny:
1 husa, sůl, mletý černý pepř, 1 lžíce oleje, 300 g kysaného zelí, 4 jablka
Postup přípravy:
Očištěnou, vykuchanou a omytou husu uvnitř na povrchu osolíme a naplníme nakrájeným kysaným zelím, které jsme pokapali olejem a promíchali s nakrájeným i jablky bez jádřinců a mletým černým pepřem. Naplněnou husu zašijeme, vložíme do pekáče, podlijeme, přikryjeme a dusíme 30 minut. Potom ji obrátíme a znova podusíme 30 minut. Husu nakonec odkryjeme a dopečeme.
Další jídla:
Nadívaná holoubata upečeme ve vyhřáté troubě.
Pečená kuřecí stehýnka přelitá výpekem s vařenými brambory.
Holandský řízek smažíme na oleji.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Nadívaná kachna s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Drůbeží čína s těstovinami ze kterých vytvoříme věneček.
Marinované kuře podáváme s rýží či bramborem.
Kuřecí medailonky podáváme s chlebem.
Pečená husa s bílým zelím a houskovým knedlíkem.
Nakládaný balkánský sýr dáme do chladničky odležet.
Provensálské kuře podáváme s hranolky nebo rýží.
Marinovaná kuřecí křídla vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme.
Čína z kuřecího masa
Recept na přípravu jídla pečená husa plněná kysaným zelím a jablky přináší na talíř inspiraci.