Recepty > kuře > pečená husa po staročesku
Potřebné suroviny:
4 porce pečeného husího masa
2 lžíce husího sádla
drcený kmín
tymián
2 cibule
20 g hladké mouky
drůbeží vývar
citrónová šťáva
100 ml bílého vína
Postup přípravy:
Na rozpáleném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sůl, drcený kmín, tymián a mouku. Osmažíme, zalijeme drůbežím vývarem a povaříme. Ochutíme citrónovou šťávou a bílým vínem. Přecedíme, vložíme porce husího masa a necháme je prohřát.
Další jídla:
Drůbeží čína s těstovinami ze kterých vytvoříme věneček.
Marinované kuře podáváme s rýží či bramborem.
Kuřecí medailonky podáváme s chlebem.
Nadívaná holoubata upečeme ve vyhřáté troubě.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Pečená husa s bílým zelím a houskovým knedlíkem.
Nakládaný balkánský sýr dáme do chladničky odležet.
Provensálské kuře podáváme s hranolky nebo rýží.
Pečená kuřecí stehýnka přelitá výpekem s vařenými brambory.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Marinovaná kuřecí křídla vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme.
Holandský řízek smažíme na oleji.
Nadívaná kachna s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Čína z kuřecího masa
Recept na přípravu jídla pečená husa po staročesku přináší na talíř inspiraci.