Recepty

Recepty > kuře > pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

husa, sůl, drcený kmín
Dušené červené zelí: 2 cibule, 30 g sádla, 600 g červeného hlávkového zelí, drcený kmín, sůl, cukr, ocet
Bramborový knedlík: 500 g brambor, 100 g hrubé mouky, 50 g krupice, 1 vejce, sůl

Postup přípravy:

Očištěnou, vykuchanou a omytou husu den předem nasolíme. Druhý den husu potřeme drceným kmínem, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a ve vyhřáté troubě upečeme doměkka.

Připravíme si dušené červené zelí: nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém sádle, přidáme na tenké nudličky nakrájené očištěné zelí, podlijeme trochou vody, posypeme drceným kmínem, osolíme a pod pokličkou udusíme doměkka. Nakonec zelí ochutíme cukrem a octem.

Bramborový knedlík: brambory uvaříme ve slupce, olupeme, umeleme na masovém mlýnku nebo důkladně rozšťoucháme. Přidáme mouku, krupici, vejce, sůl a vypracujeme těsto, ze kterého vytvoříme menší šišky, které vaříme v osolené vodě asi 20 minut.

Další jídla:
Zapečené vepřové závitky podáváme s vhodnou přílohou.
Kuře na paprice podáváme s knedlíkem.
Polévka z hlávkového zelí doladěná smetanou.
Kuře s bramborovým knedlíkem a červené zelí pečeme v předem vyhřáté troubě.
Směs na bramboráky z vepřového masa a salámu.
Kuřecí maso pečené s hermelínem podáváme s celozrnným pečivem.
Kuřecí medailonky s plátky uzeného sýra.
Pečená kachna s jablky a zelím přikyselená octem.
Zeleninová polévka s nudlemi a parmezánem.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem, kachní stehna.
Kuřecí směs

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.