Recepty > kuře > pečená husa s kyselým zelím
Potřebné suroviny:
1 husa, drcený kmín, sůl, 60 g husího sádla, 2 cibule, 2 kg kysaného zelí, cukr
Postup přípravy:
Připravenou husu potřeme drceným kmínem, osolíme, podlijeme a upečeme téměř doměkka. Na husím sádle osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme kysané zelí a dusíme 20 minut. Nakonec zelí podle chuti osladíme. Upečenou husu vyjmeme z pekáče, dno pekáče poklademe připraveným kysaným zelím, na zelí položíme husu, překryjeme ji zbylým zelím, vložíme do vyhřáté trouby a 20 minut pečeme.
Další jídla:
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Pečená husa s bílým zelím a houskovým knedlíkem.
Nadívaná kachna s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Kyselé zelí na sladko podáváme s knedlíkem a masem.
Marinovaná kuřecí křídla vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme.
Nadívaná holoubata upečeme ve vyhřáté troubě.
Pečená kuřecí stehýnka přelitá výpekem s vařenými brambory.
Holandský řízek smažíme na oleji.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Drůbeží čína s těstovinami ze kterých vytvoříme věneček.
Marinované kuře podáváme s rýží či bramborem.
Kuřecí medailonky podáváme s chlebem.
Provensálské kuře podáváme s hranolky nebo rýží.
Čína z kuřecího masa
Recept na přípravu jídla pečená husa s kyselým zelím přináší na talíř inspiraci.