Recepty

Recepty > kuře > pečená husa s ovocem

Pečená husa s ovocem

Potřebné suroviny:

1 husa 3-4 kg, sůl, kmín, 3 jablka, 2 hrušky, 1 hrst švestek

Postup přípravy:

Husu ze všech stran důkladně osolíme a okmínujeme. Do břišní dutiny vložíme jedno na dílky nakrájené jablko, husu dáme do pekáče a necháme přes noc uležet. Druhý den dáme husu péct na 5 hodin do trouby vyhřáté na teplotu 170°C. Během pečení podléváme. Když je maso poloměkké, husu obložíme zbylými jablky zbavených jádřinců. Na posledních 20 minut přidáme hrušky a švestky. Husu podáváme se zelím a knedlíkem, které přelijeme výpekem.

Další jídla:
Marinovaná kuřecí křídla vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Provensálské kuře podáváme s hranolky nebo rýží.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Pečená husa s bílým zelím a houskovým knedlíkem.
Nadívaná kachna s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Kyselé zelí na sladko podáváme s knedlíkem a masem.
Nadívaná holoubata upečeme ve vyhřáté troubě.
Pečená kuřecí stehýnka přelitá výpekem s vařenými brambory.
Holandský řízek smažíme na oleji.
Drůbeží čína s těstovinami ze kterých vytvoříme věneček.
Marinované kuře podáváme s rýží či bramborem.
Kuřecí medailonky podáváme s chlebem.
Čína z kuřecího masa

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla pečená husa s ovocem přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.