Recepty > z jablek > pečená jablka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 jablka, šlehačka, 4 lžičky medu, 50 g másla, 100 g loupaných mandlí, 1 lžička skořice, 1 lžička mletého hřebíčku, 100 g rozinek
Postup přípravy:
Oloupaná jablka zbavíme jádřince, vložíme do zapékací formy do důlku, namísto jádřince naplníme jablka rozinkami, špetkou koření hřebíčku a skořice a trochou mandlí, mandle můžeme poházet i po pekáčku. Na každé jablko kápneme kávovou lžičku medu a plátek másla, vložíme do vyhřáté trouby, ve které pečeme při teplotě 180°C cca 15 minut.
Při podávání položíme na talířek dáme jablko s náplní, zalijeme sosíkem, který se vypekl a dozdobíme šlehačkou (ušleháme 30%šlehačku, vanilkový cukr a moučkový cukr).
Další recepty:
Jablečné řezy s polevou - cukr, vejce a olej vyšleháme do pěny...
Rýžový nákyp duchucují švestky.
Sypaný koláč s jablky pečeme při 180 °C.
Buchta z nastrouhaných jablek která promícháme se skořicí a olejem.
Jablečný závin - mouku a sůl zaděláme s vodou...
Jablečná buchta se skořicí.
Jablka v županu pečeme dozlatova.
Jablečný koláč s pudinkem krájíme až po úplném vychladnutí.
Pečená kachna s jablky a zelím podávaná s knedlíkem či bramborovým knadlíkem.
Tvarohová žemlovka ze sladkých rohlíků.
Jablečný koláč na plech
Ochutnejte recept na přípravu jídla pečená jablka.